Despre CHOCOME

logo ChocoMe

ChocoMe a fost creată cu scopul fundamental de a produce ciocolata perfectă. Întrucât perfecțiunea reprezintă ceva diferit pentru fiecare iubitor de ciocolată, ChocoMe a creat mai mult de 60 de milioane de variații diferite de ciocolată cu design unic, în funcție de selecțiile clientului.

Creând ciocolata în ideea de a nu face niciun compromis, ChocoMe folosește exclusiv ingrediente de calitate, pregătind cu infinită grijă ambalajul fiecărei ciocolate.

Proprietarul 100% al ChocoMe Ltd este Gábor Mészáros, care lucrează ca ciocolatier în cadrul companiei, în același timp fiind singura persoană responsabilă cu producția, logistica, managemetul de marketing și dezvoltarea afacerii. Compania a fost înființată în 2010, iar biroul central împreună cu linia de producție se află în sectorul 13 din Budapesta, pe strada Szent László 14.

Prima dată când Gábor Mészáros s-a gândit să își deschidă propria companie a fost în ianuarie 2010, după aproape un an de căutare a unui loc de muncă (anterior a lucrat ca trade marketing manager la o companie multinațională de unde a fost disponibilizat din cauza recesiunii economice globale). Deși pe atunci era doar un amator entuziasmat interesat de gastronomie, s-a decis să devină una dintre cele mai importante figuri din industria fabricării ciocolatei, care la acel moment era încă la începuturile ei în Ungaria. Decizia a fost curând urmată de fapte și, după ce a luat în considerare și a eliminat foarte multe posibilități de nume pentru compania lui, în cele din urmă a ales ”chocoMe” – pentru că exprimă ideea principală a companiei într-un mod scurt și succint: ciocolate unice, create după selecția clientului. Întrucât a lucrat timp de câțiva ani la o companie multinațională producătoare de bere ca trade marketing manager, a acumulat multe cunoștințe despre afaceri, dar, în privința ciocolatei, Gábor Mészáros avea doar cunoștințe de bază; mai mult decât atât, în timpul cursurilor de cofetar din Ungaria a constatat cu amărăciune că doar câteva cuvinte au fost dedicate acestui subiect.

Prin urmare, s-a decis să urmeze un curs intensiv pentru artizanii de ciocolată la renumita Academie de Ciocolată a companiei belgiene Callebaut, unde a avut ocazia să învețe despre procesarea ciocolatei și aplicațiile corespunzătoare sub îndrumarea experților autentici, asemeni ”gurului ciocolatei”, Philippe Vancayseele. Înarmat cu aceste cunoștințe esențiale, în primăvara anului 2010 Gábor Mészáros a început pregătirile și cu ajutorului designerul Gyula Ebedli, a creat design-ul pentru viitoarele sale ciocolate și formatul paginii de internet a companiei.

Când a început afacerea, existau doar 70 de toppinguri diferite din care se putea alege, dar acest număr a crescut treptat la 80 în următoarele luni. În majoritate ingredientele pentru toppinguri sunt importate din Germania, Fanța și Italia, în mare parte datorită exigențelor de calitate și pe de altă parte datorită dificultăților de a găsi fructe congelate și uscate, petale de flori glasate și aur comestibil de 23 karate în Ungaria. După ce a obținut toate licențele de producție și licența de întreprinzător, în orele de seară ale zilei de 21 iunie 2010, website-ul chochoMe a fost în cele din urmă lansat, fiind gata să preia comenzile clienților.

Lista cu produsele ChocoMe le gasiti aici: http://www.delikatessen.ro/ciocolat%C4%83-28.