Ciocolata Calcagno

Încă din 1946, de la sfârșitul războiului, odată cu primele importuri de cacao în Italia, Domnul Felice Cagno s-a lansat în producția artizanală de ciocolată la Torino, în inima Piemontului.

În 1948, s-a asociat cu Domnul Rinaldo Calcagno. Numele acestuia din urmă a fost ales pentru a boteza fabuloasa lor ciocolată: Ciocolata Calcagno.

În 1961, mica fabrică de ciocolată s-a mutat nu departe, la numărul 5 pe strada Vittorio Bersezio, tot în Torino. Această adresă rămâne și astăzi locul mitic al producției actuale pentru această ciocolată de excepție.

În 1975, doi maeștri ai producției de ciocolată, care aveau deja mai mult de 20 de ani de experiență, Aldo Frezzato și Franco Rossini, reaprind flacăra. Casa Calcagno devine Premier Cioccolato - Calcagno.

Toate etapele de elaborare a ciocolatei sunt duse la bun sfârșit, chiar și astăzi, cu ajutorul unor mașini care datează din anii 40 și 50. Aceste mecanisme venerabile, care de mai bine de 67 de ani produc această ciocolată de o finețe extremă, sunt și astăzi de neegalat în efortul de a realiza un produs de o asemenea calitate. Domnii Frezzato și Rossini supraveghează cu infinită atenție, chiar și astăzi, fiecare etapă a producției artizanale după tradițiile cele mai vechi ale Maeștrilor torinezi. Experiența lor, devotamentul lor și atenția în alegerea și selectarea materiilor prime garantează un standard de calitate de cel mai înalt nivel.

Premier Cioccolato – Calcagno produce celebra Giandujotto fabricată după rețeta originală a lui Rinaldo Calcagno, Crema Piemonte, o delicioasă pastă pe bază de alune de Piemont, Cremini, cu alune de Piemont, Moka și Lămâie, tablete de ciocolată neagră Extra Fondant cu Ardei Iute, cu Scorțișoară sau Ghimbir (min 56% cacao), tablete de ciocolată cu lapte (min 30% cacao) și Extra Fondant cu alune de Piemont, Boabe de cafea, fiecare învelită în ciocolată Extra Fondant, Alune de Piemont învelite în ciocolată cu lapte Extra sau în ciocolată neagră Extra Fondant, Migdale de Avola (Sicilia) învelite în ciocolată cu lapte Extra sau în ciocolată neagră Extra Fondant, mici Ouă de Paști cu cremă Gianduia și inegalabila tabletă de ciocolată neagră fără zahăr, cu fructoză, Fondant Extra Bitter cu min 75% cacao.

În următorul link o să găsiți lista completă cu produsele Calcagno disponibile pe magazinul nostru online: http://www.delikatessen.ro/ciocolata-calcagno-47