Delikatessen e un rezultat al vremurilor în care trăim. Viețile noastre s-au intersectat cu drumurile unor oameni din diferite părți ale României și ale lumii. Am fost invitați la mese tradiționale și mai puțin tradiționale, am experimentat bucătării locale și bucătării îndepărtate. Am gustat și am ținut minte. Ne-am educat gustul și ne-am îmbogățit cu fiecare noutate culinară. Ulterior am avut o viziune și am decis să împărtășim bogățiile noastre – diversele bunătăți întâlnite, modul cum se servesc si povestea lor. Și le-am ales doar pe cele veritabile, căutate cu răbdare și selecționate cu chibzuință. Oamenii care fac sau contribuie la producerea bunătăților pe care le veți găsi în bucătăria Delikatessen au devenit adevărați ghizi ai gustului pentru noi. Tot ce ne-a plăcut și am apreciat a câștigat un loc în gama de produse pe care o propunem aici.

Probabil povestea noastră se confundă cu poveștile multora dintre voi. Ne plac lucrurile care au un anume dichis, pentru a căror obținere a fost nevoie de multă măiestrie și răbdare, mai degrabă decât de linii de producție de ultimă generație și descoperiri revoluționare în industria chimică. Ne plac micile opere de artă culinară cu o listă de ingrediente scurtă, pentru citirea căreia nu e nevoie de un dicționar de chimie, și produsele cu termene de valabilitate care să nu concureze durata vieții noastre pământești.

În ultimii ani am contemplat lumea haotică în care trăim și am fost puși de multe ori la incercare de sistemul contemporan care premiază ce e mult și rapid. Dar am înțeles că ceea ce e rapid nu mai este binevenit, iar ceea ce e produs la scară industrială, de cele mai multe ori nu oferă decât, poate, comoditatea prețului. Dimpotrivă, lent și comod e ceea ce ne dorim, iar dacă putem alege, preferăm ceea ce e produs la scară mică. Delikatessen e solutia pe care o punem la dispoziție clienților noștri pentru a se bucura ori de câte ori doresc de plăcerile unei mese delicioase, cu bunătăți alese, românești sau internaționale, comod și fără efort.

Încet-încet, noi toți am fost deposedați de o anumită inocență a gustului, pe care încercăm să o recuperăm prin această oază de răsfăț și delectare. Am avut norocul să găsim oameni, pe aici sau aiurea, care cred și ei, ca și noi, că lucrurile se pot face și altfel, cultivând gustul autentic, nepervertit, oameni care au și demonstrat prin ceea ce fac că meșteșugul poate rezista într-o lume industrializată și frenetică.

Găsiți în acest loc câteva dintre ideile noastre, am fi extrem de încântați să ne împărtășiți ceea ce va place mai mult sau ceea ce v-ați dori, dar nu ați găsit în bucătăria noastră. Poftă bună!